Ik ben Patricia Harmsen, 58 jaar oud. Coach in Rouw en Verlies. Ik heb mijn achtergrond in (bedrijfs)maatschappelijk werk en HR. Laatst genoten opleiding was Personeelswetenschappen.

Nu ben ik zorgaanbieder en eigenaar voor Jeugdzorg en WMO bij Zorgmanege de Vrijbuiters (Manege Voorst) Tevens ben ik SCHIP behandelaar, waar ik ex partners na een vechtscheiding begeleid om weer partners in ouderschap te worden.

Na de dood van mijn grote liefde, Ernst heb ik ontdekt dat ik van betekenis wil zijn voor jongeren en volwassenen die een groot verlies meemaken. Ik ben in 2022 begonnen met de post HBO opleiding voor Rouw en Verlies. Niet alleen heb ik kennis van de processen die iemand kan doormaken, ik heb het zelf ook aan den lijve ondervonden.

Rouw is een ongeleid projectiel dat je slingert langs verschillende emoties, fysieke reacties en zingeving. Na bijna 3 jaar na het verlies van mijn liefde kan ik ook zien wat zijn verlies mij gebracht heeft. Al deze aspecten wil ik graag inzetten om jongeren en volwassenen te helpen. 

Mijn naam is Marie-Louise de Vries (53 jaar) en ik woon en werk in Apeldoorn. Ik werk al 20 jaar als docent in het voortgezet onderwijs en heb ruim 15 jaar ervaring als vertrouwenspersoon en counselor voor jongeren met problemen.

Ik ben ook mentor geweest op school van jongeren tussen de 12 en 18 en heb vele jongeren begeleid in deze leeftijdsgroep. Naast mijn universitaire opleiding heb ik een specifieke hbo-opleiding gedaan tot schoolcounselor. Ik ben een open persoon en weet snel contact te maken met jongeren.

Mijn vader overleed toen ik 16 was en ik heb toen aan den lijve ondervonden, dat er weinig hulp is op het gebied van rouwverwerking specifiek voor jongeren. Het gevoel dat je alleen bent in je verdriet heeft me aan het denken gezet en samen met Patricia zijn we tot het idee gekomen om een praatgroep voor jongeren te starten die te maken hebben met groot verlies in hun leven. 

Naast deze praatgroep werk ik als docent bij een fijne school in Apeldoorn. Het is ook mogelijk om met mij individuele gesprekken te hebben over jouw verlies of andere problemen. Stuur hiervoor een persoonlijk bericht naar rouwinjerugzak@gmail.com voor meer informatie, een intake en prijsopgave.